Site Overlay

Tips&tricks despre vacanțele în Tropea

Tropea este locul în care vara nu și-a luat încă rămas bun de la turiști și te invită să te relaxezi pe plajă, să te bucuri de gustul preparatelor delicioase și de cel mai frumos apus.

Dacă ești tot cu gândul la vacanță, poți alege Tropea. Pe mine m-a fermecat. Ce-i drept, nu din prima clipă, pentru că este orașul contrastelor.

Spun că este un oraș al contrastelor pentru că în unele zone există case părăsite, deloc amenajate, unde există foarte multă vegetație, în timp ce în centrul orașului sunt foarte multe restaurante, plaja este minunată și te poți relaxa în voie. Seamănă foarte mult cu Cinque Terre, este un oraș construit pe stâncă și ai parte de o priveliște minunată din orice punct te-ai afla.

Hai să îți povestesc cum poți ajunge, unde poți savura cele mai bune paste și unde te poți caza.

1. Transport

Poți zbura din București spre Lamezia Terme. De acolo, vei lua un autobuz spre gară, și apoi un tren până în Tropea. Călătoria cu trenul durează o oră. Ca tips, ia-ți bilete de autobuz din aeroport, nu de la șofer. După ce vei ajunge în Tropea, ia-ți bilet și pentru întors pentru că există un singur aparat în toată gara. Dacă vei lua înainte să pleci și este coadă foarte mare, riști să pierzi trenul și avionul. Noi așa era să pățim, însă am vorbit cu controlorul, i-am explicat situația și am cumpărat bilete din tren, fără penalități. ❤

Tot la întoarcere, după ce ai ajuns în gara din Lamezia Terme va trebui să iei un autobuz către aeroport. Și aici riști să pierzi avionul pentru că nu toți intră în primul autobuz. Acesta vine destul de rar și sunt foarte mulți oameni care așteptă. Unul dintre noi a urcat în autobuz și celălalt a rămas afară, însă am reușit până la urmă să urcăm amândoi și să ajungem la aeroport. Cu toate astea, poți lua un taxi și faci 5 minute sau poți merge pe jos jumătate de oră.

2. Cazare

Pentru că este un oraș pe stâncă, te poți bucura de o priveliște minunată, de la înălțime chiar din camera de hotel. Noi am ales Tropea Boutique Hotel și îți recomand să îl alegi și tu. Oamenii sunt foarte amabili, calzi și drăguți. Dimineața poți lua micul dejun pe terasă dacă este cald și astfel ziua ta este una și mai frumoasă.

3. Restaurante

Am descoperit și localuri cu mâncare delicioasă, însă și localuri cu mâncare mai putin gustoasă. Le Volpi E L’Uva, Il Marchese, Roberto’s Pizza sunt recomandările mele. Iar când nu ai idee ce scrie în meniu, roagă-i să îți aducă ce au ei mai bun, vei fi surprins.
Restaurantele sunt deschise de la 12:00 la 15:00 și apoi de la 20:00 până la 23:45.

Cu toate acestea, cel mai frumos loc unde poți mânca este pe plajă. Ia-ți și o pătură cu tine. Apusul este de poveste.

4. Locuri de vizitat

Santuario Santa Marina dell’isol, Duomo di Tropea

Santa Marina dell’isola este împrejmuită de o grădină superbă cu mulți copaci, multe flori, cactuși, băncuțe din lemn și căsuțe pentru animale. Acolo, poți admira liniștit priveliștea către mare. Este un loc de poveste, intim, retras, cu o energie aparte.

Dacă vrei să ajungi pe insulele Eoliene, poți lua un vapor din port. Noi n-am știut de aceste insule, însă tu ai aflat acum și poți dedica o zi unei experiențe superbe.

5. Plaja

Până la sfârșitul lui octombrie, plajele sunt amenajate cu șezlonguri sau îți poți pune pătura și poți lenevi în voie. Deși este sezonul deschis până în octombrie, poți face plajă până în noiembrie pentru că este foarte cald.

Dacă ai ajuns până aici, îți mulțumesc. Și îți doresc să îți transformi viața într-o frumoasă vacanță.❤

Cu drag,

Patuschinsky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 . All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes