Site Overlay

Legenda mărțișorului

Primăvara este anotimpul mult așteptat de către noi toți. După această iarnă friguroasă, zilele frumoase și călduroase bat la ușa casei noastre. Acestea sunt însoțite de vestitul Mărțișor, cel care dă bătăi de cap baieților și bucură fetele.

Dacă vă întrebați care este legenda mărțișorului, v-o spun acum cât încă stă să crape de dimineață și cafeaua încă-i bună de savurat.

„Legenda spune că, în prima zi a lunii martie, frumoasa Primăvară a ieșit la marginea pădurii și a observat cum, într-o poiană,  de sub zăpadă răsare un ghiocel. Ea a hotărât să-l ajute și a început a da la o parte zăpada și a rupe ramurile spinoase. Iarna, văzând aceasta, s-a înfuriat și a chemat vântul și gerul să distrugă floarea.
     Ghiocelul a înghețat imediat. Primăvara a acoperit apoi ghiocelul cu mâinile ei, dar s-a rănit la un deget din cauza mărăcinilor. Din deget s-a prelins o picătură de sânge fierbinte care, căzând peste floare, a făcut-o să reînvie. In acest fel, Primăvara a învins Iarna, iar culorile mărțișorului simbolizează sângele ei roșu pe zăpada albă”.

Simbolul lunii Martie este mărțișorul delicat însoțit de celebrul șnur împletit din fir alb și roșu.

Așa cum Primăvara îmbracă natura în straie noi, și bebelușii pot sărbători 1 martie în ii pictate manual, croite special pentru dânșii.

O primăvară de poveste!

Cu drag,

Patuschinsky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 . All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes