Site Overlay

Cum să călătorești ieftin și să te bucuri de experiențe extraordinare în Londra

Fie că te-a speriat Brexitul sau ai găsit bilete ieftine, Londra merită vizitată măcar o dată în viață. Chiar dacă nu ești prieten cu ploaia, poate ești prieten cu nenumăratele muzee, clădiri frumoase și experiențe inedite! Hai să îți povestesc cum poți avea o experiență extraordinară cu buget restrâns.

Bilete ieftine Londra

Dacă vrei să ai parte de zboruri ieftine în Londra, urmărește constant biletele pe Skyscanner și ia-le pe loc! Eu am găsit de Crăciun bilete cu 150 lei/ persoană dus- întors, însă nu le-am luat. Peste două săptămâni, prețul a crescut și le-am cumpărat cu 400 lei/persoană.

Autocar aeroport Londra

Dacă vrei să ajungi de la aeroport în centru, la gara Victoria, ia-ți bilete de autocar online din timp. Dacă îți iei din aeroport, prețul biletelor va fi mai scump, nu vei avea prioritate și riști să nu urci în autobuz dacă este plin.

Prețul biletelor diferă. Poți găsi cu 5, cu 11 sau cu 24 lire, depinde ce oferte găsești. Dacă alegi să aterizezi pe aeroportul Londra Stansted, biletele de avion sunt mai scumpe, dar bilete de autocar sunt mai ieftine și faci doar 40 de minute.

În schimb, dacă aterizezi pe aeroportul Luton, biletele de avion sunt mai ieftine, dar prețul biletelor de autocar este dublu, petreci 2 ore în trafic și schimbi două autocare.

Tu alegi cum vrei să faci. Eu ți-aș recomanda să iei bilete București-Stansted.

Biletele le poți lua online de aici.

Obiective turistice

Intrările la muzee sunt gratuite. Poți vizita British Museum, National Museum, Science Museum.

Buckingham Palace nu poate fi vizitat, însă poți să îl vezi de afară. De asemenea, te poți plimba pe malul râului Tamisa și poți admira London Eye, Big Ben și Tower Bridge.

Cazare ieftină în Londra

Cu siguranță ai un verișor, o verișoara, o colegă din liceu sau din facultate care studiază sau muncește în Londra. Dacă nu ai onorat invitația ei/lui până acum, o poți face și te vei bucura de cazare gratuită. În plus, vei avea parte de distracție din plin și de un ghid turistic.
Dacă nu ai, poți alege o cazare ieftină de pe Airbnb. Ne-am uitat de curiozitate și am descoperit cazări la prețuri foarte bune, 30 lire/noapte.De asemenea, poți căuta și pe Booking.

Mâncare

Personal, mâncarea mi s-a părut fără gust în Londra, însă londonezii nu s-au sfiit să pipereze prețurile. Dacă ai o chicinetă sau o bucătărie, poți mânca acasă. Sunt foarte multe magazine românești de unde te poți aproviziona cu alimente gustoase.

Dacă vrei să experimentezi mâncarea lor, un burger costa 11 lire, iar un pint (o bere) costă 5 lire. Poți mânca la următoarele restaurante: Gaucho, Wahaca, Flat Iron, Ianmo sau Honest Burger.

Transport

Pentru a călători cu autobuzul sau cu metroul, poți cumpăra un Oyster pe care îl vei încărca cu credit. Cardul costă 5 lire, iar costul călătoriilor este separat. Îl poți folosi atât pentru a călători cu autobuzul, cât și pentru a călători cu metroul.

Este bine de știut că prețul călătoriilor cu metroul diferă în funcție de distanța parcursă. Te va taxa la finalul călătoriei când vei valida cardul pentru a ieși din metrou. Cu cât traversezi mai multe zone, cu atât călătoria va costa mai mult. Nu este nevoie să îți iei abonament dacă nu stai 7 sau mai mult de 7 zile.

Shopping

În Londra sunt foarte multe magazine vintage de unde îți poți cumpăra articole vestimentare și accesorii foarte frumoase. Ce-i drept, sunt mult mai scumpe față de magazinele noastre vintage, însă poți avea noroc să găsești și produse frumoase la reducere. Există chiar și un barber cu produse vintage, Cove17 se numește.

Nenumăratele magazine sunt în Camden Town și Brockley. Cartierul Camden era preferatul lui Amy Winehouse și este un cartier diferit ce merită vizitat.

Camden Town
Cove17
Cove17

London Eye

Dacă ești adeptul experiențelor unice, London Eye îți va oferi una memorabilă. Un bilet costă 25 lire.

Poți hrăni pescărușii. O activitate gratuită ce îți va aduce bucurie!

Telecabina

Dacă vrei să faci ceva diferit într-o seară, poți vedea întregul oraș de sus cu ajutorul telecabinei. Vei traversa Tamisa și vei avea parte de o priveliște minunată. Poți plăti cu Oysterul, iar prețul biletului este 3,5 lire.

Sper că ți-a fost de folos articolul meu, iar până data viitoare, îți doresc zile pline cu experiențe frumoase!

Patuschinsky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 . All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes