Site Overlay

Tips&tricks pentru vacanțele în Bari, Alberobello și Polignano a Mare

Te întrebi de ce ai vrea să afli tips&tricks despre vacanțele în Puglia?

În primul rând pentru a nu muri de foame în prima zi hoinărind toate străduțele în speranța că vei găsi un restaurant cochet cu pizza delicioasă așa cum se zvonește în toată Italia. Restaurantele nu sunt deschise toată ziua, ci doar de la o anumită oră. Hai să îți povestesc mai multe! 😄

Bilete:

Caută bilete pe Skyscanner din timp. Le poți găsi la prețuri foarte mici, cum ar fi 120 euro, două bilete dus-întors.

Locație:

Bari este orașul din care poți călători foarte ușor în Polignano a Mare, Lecce, Alberobello, Monopoli și Matera.

Transport:

Poți călători cu trenul în fiecare zi în orașe diferite.

Prețul unui bilet costă între 2,5 euro și 5 euro.

Cazare:

Rezervă-ți cazare în centru, chiar lângă gară pentru că îți va fi foarte ușor să pleci în fiecare zi în alt oraș cu trenul. Noi am căutat pe Booking și am ales să ne cazăm la SHL BARI CITY TERMINAL. 

Restaurante:

În Bari există doar restaurante care se deschid în jurul orei 20:00.  De asemenea, de la ora 15:00 pana la ora 17:00 magazinele stradale sunt închise și este destul de pustiu orașul. Dar nu te speria, pentru că după ora 20:00 orașul prinde viață, toți ies să mănânce, iar restaurantele sunt pline.

Dacă vrei să te răsfeți cu preparatele italienilor în Bari, poți mânca la restaurantele La Bul, Pizza e Altro sau De Gianni.

Ce orașe poți vizita:

Polignano a Mare, Alberobello, Monopoli, Lecce și Matera.

Dacă vrei să ajungi în Polignano a Mare poți călători cu trenul. Călătoria durează 20 de minute și biletul costă 2,5 euro. Monopoli este următoarea stație, așa că poți vizita ambele orașe într-o singură zi dacă te trezești devreme. Noi am preferat să vizităm cele două orașe în zile diferite.

Polignano a Mare este un oraș liniștit, cu case albe și străduțe înguste. Poți savura un prosecco și te poți relaxa admirând priveliștea minunată, Lama Monachile Cala Porto. Este de vis!

Monopoli

Dacă ajungi până la ora 15:00 poți savura delicatesele specifice italienilor la restaurantele din centrul orașului. În plus,te poți relaxa lenevind pe plajă sau te poți plimba pe străduțele înguste care duc în locuri frumoase. Deși era luna noiembrie, localnicii făceau plajă pentru că era foarte cald.

Alberobello

Dacă te hotărăști să vizitezi Alberobello, poți ajunge cu un tren privat care pleacă la ora 14:00.

Recomandarea mea este să te interesezi de trenul care pleacă dimineața. Când am fost noi nu a circulat. Călătoria dureaza 2 ore dus și 2 ore întors. După ce călătorești cu trenul până la stația Noci, ai doar 2 minute la dispoziție să schimbi mijlocul de transport. Slabe șanse să îl prinzi și mari șanse să îl prinzi pe următorul care vine în jumătate de oră😁.

De preferat ar fi să vizitezi Alberobello primăvară pentru că este mai cald, se întunecă mai târziu și ai timp să te plimbi în voie😉. Este un aer rece, de munte, localnicii fac focul în sobă, iar fumul iese din hornul fiecărui trullo.

Dacă ai mai multe zile la dispoziție, poți vizita Matera și Lecce, am auzit doar lucruri minunate despre aceste două orașe.

Sper că ți-a fost util articolul meu, aștept părerea ta în comentarii.

Până data viitoare când vom pleca în vacanță, nu știm unde, dar va fi curând, îți dorim momente pline de răsfăț și un an nou bogat ca acest palmier minunat!

Cu drag,

PATUSCHINSKY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2022 . All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes