Site Overlay

4 locuri fascinante pe care le poți vizita în Florența

Imi place Italia foarte mult si mă voi duce ori de câte ori se va ivi ocazia cu același entuziasm. Este superbă pentru energia pe care ți-o oferă atunci când te pierzi printre străduțe și descoperi mereu locuri frumoase, grădini superbe, case cu obloane colorate înfrumusețate cu flori. Pe orice străduță vei merge, miroase a mâncare delicioasă. Mergi după miros și sigur vei descoperi restaurante cochete, unde gazdele te vor întâmpina mereu cu voie bună și cu antipasti sau cornuri din partea casei.

De data aceasta m-am bucurat și mai mult de cultura lor, de mâncare, de priveliștile impresionante pentru că am stat mai mult și am avut timp să descoperim diferite orășele cochete, diferite localuri cu concepte inedite de unde nu ai mai fi plecat.

Am făcut o pasiune pentru orașele privite de sus. Mereu când merg într-un oraș nou, fără să vreau ajung în locuri minunate de unde pot vedea întregul oraș de la înălțime. Pot spune că aceasta este cea mai frumoasă priveliște de care nu mă mai satur.

Firenze m-a farmecat încă din prima clipă. Am stat o singură zi, dar cu siguranță mă voi întoarce. Este diferită de Roma sau de orășelul Arezzo în care am locuit, are un aer de poveste. Duomul este spectaculos, artiștii cântă muzică pe stradă, Ponte Vechio îți oferă o priveliște impresionantă mai ales când apune soarele. Mergând pe străzile pline de turiști, am ajuns pe o stradă plină cu magazine cu bijuterii. Florența mi s-a părut că îți oferă un spectacol în aer liber. Tot ce îți rămânea de făcut era să te bucuri de acea energie pozitivă.

I.Domul Santa Maria del Fiore este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase monumente care există. Este o construcţie armonioasă cu ornamente în piatră, principalul obiectiv turistic din Florența. Străduţele medievale sunt mereu pline de turişti uimiţi de frumuseţea şi densitatea operelor de artă.

Duomo este o clădire impresionantă, superbă, ce te lasă fără cuvinte. Este finisată cu marmura policromă, iar fațada acesteia este unică în lume datorită detaliilor elaborate. Catedrala a fost proiectata de Arnolfo di Cambio în anul 1296 și se dorea a fi cea mai mare biserică romano-catolică din lume. M-am simțit ca într-o poveste în acest oraș.

 

II. Biserica Santa Croce

În această biserică nu am făcut fotografii pentru că este un loc unde rămâi impresionat de ce este în jurul tău și vrei doar să te bucuri de moment. Este cea mai mare biserică franciscană din lume și include 15 capele.

III.Ponte Vecchio  este un pod medieval, unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Florența. Podul se întinde deasupra râului Arno. Locul este minunat, mai ales seara când apune soarele, turiștii își fac nenumărate fotografii și se bucură de priveliștea minunată.

IV.Bell Tower

Turnul în care se află clopotul Catedralei din Florenţa a fost iniţial proiectat în anul 1334 de arhitectul Giotto di Bondone. Este înalt de 85 de metri a fost terminat în anul 1359 si poate fi vizitat de către turiști. Poți admira întregul oraș de la înălțime, bucurându-te de priveliștea excepțională. Dacă vrei să îl vizitezi, obișnuiește-te cu ideea că vei urca foarte multe scări, nu te vei putea opri pentru că în spatele tău sunt alți turiști entuziasmați să vadă orașul de sus. Poți face un popas la primul balcon, apoi vei urca pe o scară îngustă care te va duce la al II-lea balcon. Când vei ajunge sus, te poți bucura de priveliște și poți vedea orașul prin binoclu.

Peste tot unde mergi insipiri și expiri artă și frumos. Este minunat!

Sper că ți-a plăcut călătoria în Florența.

Îți urez o zi excepțională!

Patuschinsky

 

 

 

2 thoughts on “4 locuri fascinante pe care le poți vizita în Florența

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2022 . All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes