Site Overlay

11 locuri fascinante de vizitat în Roma ❤

Roma este orașul istoric ce te fascinează încă din prima clipă. Străduțele înguste, arhitectura, clădirile impunătoare, muzica, mirosul de pizza și paste îți bucură sufletul. Cred că ne-ar fi trebuit o lună pentru a putea vizita toate obiectivele turistice.

Arhitectura este impresionantă. Oriunde te vei uita, vei observa clădiri impunătoare și vei vrea să le fotografiezi. Mașinile mici sunt cele pe care marea majoritate a italienilor le conduc, acest lucru fiind datorat străduțelor înguste.

Dacă ajungi în Roma, ia în drumul tău o înghețată, este delicioasă, italienii sunt experți în ceea ce privește gastronomia. Noi am căutat pe Tripadvisor locuri drăguțe, în stil italinesc, unde poți mânca pizza, paste și cel mai bun tiramisu.

Vezi lista de mai jos cu principalele locuri de vizitat!

  1. Colosseum

2. Fontana di Trevi este un loc deosebit, chiar în inima Romei. Se spune că dacă vei arunca o monedă în fântână te vei reîntoarce în Roma, eu nu am aruncat, însă cu siguranță mă voi întoarce. ❤

3. Vizitează Altare della Patria din Piazza Venezia! Urcă cu liftul exterior pentru a vedea panorama orașului. Vei fi fascinat de priveliștea pe care o vei avea! Întregul oraș este chiar sub nasul tău!

4.După ce ai vizitat Altare della Patria din Piazza Venezia, vizitează Forumul Roman, situat chiar în spatele clădirii. Vei putea vedea monumentele istorice, ruinele și rămășițele unor clădiri romane.

5. Pantheon este un dom ridicat de împăratul Hadrian acum 2000 de ani. Este o clădire impunătoare, ce te fascinează și te face curios să descoperi cum arată înăuntru.

6. Castelul Sant’Angelo sau Castelul Îngerilor a fost inițial un mausoleu ridicat de împăratul Hadrian, apoi transformat într-un castel.

În spatele castelului te poți bucura de liniște. Este foarte diferită atmosfera față de centrul Romei, unde este mereu agitație.

7. La Piazza di Spagna nu am apucat să facem fotografii pentru că era cel mai aglomerat loc pe care l-am vizitat. Te poți relaxa stând pe scări, admirând oamenii care se plimbă sau își fac fotografii. Este o zonă foarte bună dacă dorești să faci cumpărături!

8. Vatican

Prietenii mi-au spus că nu trebuie să ratez Vaticanul! Așa am și făcut, iar energia oamenilor de acolo m-a umplut de bucurie! Este un loc unde merită să mergi măcar o dată în viață!

Eșarfa pictată manual cu flori de lavandă m-a însoțit la Vatican.

9. După ce ai vizitat Vaticanul, vizitează Piazza del Popolo. Urcă scările și vei descoperi o priveliște impresionantă, întregul oraș se poate vedea de acolo.

10.Muzeul Leonardo Da Vinci

 

11. După ce ai vizitat Piazza del Popolo și Muzeul lui Leonardo da Vinci, lasă-te purtat de val și plimbă-te până la Villa Bourghese. Este un parc unde te poți relaxa, vei putea admira copacii, lacul și vilele burgheze. Ni s-a părut impresionant acest loc pentru că pare a fi desprins dintr-o poveste. Este foarte liniștit, vilele burgheze sunt fascinante și te poți bucura de timpul liber.

Sper că ți-a plăcut călătoria la Roma! ❤

Zi frumoasă îți doresc! ❤

Patuschinsky

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 . All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes