Site Overlay

1 Decembrie în straie de sărbătoare

Povestea iei din zilele noastre nu este scrisă așa… orișicum, ci cu tâlc. Vă vom purta într-o călatorie, unde doamnele sunt mândre că sunt românce. Cămașa fermecată a fost inițial un obiect vestimentar pentru femei, urmând ca micile fete de împărat să se fălească de zor în ii românești pictate chiar pentru dânsele.

“Ia tradițională are ceva majestuos, ceva regesc, dar în același timp…ceva misterios. E ca un spectacol în care aștepți cu sufletul la gură, deznodământul din ultimul act. Transparentă sau mai plină ca țesatură, vaporoasă sau grea cu dantele și volane, ea descoperă ori dezvelește, în mișcare, partea cea mai placută privirii”.

_DSC3446 (1).JPG

Pentru ca feciorii din împărăție să nu se simtă marginalizați și excluși din a noastră poveste cu domnițe, fete de împărat și drăguțe, am considerat că-i musai să creăm o haină bărbătească pe gustul lor. Provocarea a venit din partea unui fecior de impărat, înalt, brunet, isteț și descurcăreț. Acesta ne-a spus într-o zi, la asfințit, că el dorește să cucerească o fată de împărat, și nu așa orișicum, ci îmbrăcat în straie de sărbatoare. Baiatul acesta trăiește peste mări și țări, însă gândul său tot aici este. Pentru că iile românești sunt reinterpretate și tendințele se schimbă de la un sezon la altul, ne-am hotărât să croim și să pictam un hanorac bărbăteasc, care să se potrivească tendințelor anului 2017.

_DSC3548.JPG

Așa au cunoscut lumina zilei hanoracele pictate pentru EL și EA.

_dsc3524

_dsc3521

La mulți ani, România! Noi ne mândrim că suntem români!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2024 . All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes