Site Overlay

4 tips&tricks despre alegerea unui apartament în bloc nou

Vă invit să stăm de vorbă la un ceai despre cum a fost întreaga experiență cu mutatul în căsuță nouă. Vreau să împărtășesc cu voi tot ce eu aș fi vrut să știu înainte de a ne muta într-un apartament nou.

Hai să vă povestesc cum a fost.

Cum ne-am găsit apartament fără agenție imobiliară?

După ce am apelat la mai multe agenții imobiliare și nu s-a concretizat nimic, într-o zi ne-am dus în cartierul Tractorul și am luat toate blocurile la rând. Uitându-ne la toate anunțurile de pe stradă, am început să sunăm și să ne vedem cu agenții de vânzări. Un apartament era prea mic, unul prea scump, un agent de vânzări nu ne inspira încredere, altul ne convingea să cumpărăm chiar și ce nu voiam.

Noi ne doream un apartament cu 2 sau 3 camere cu vedere spre munte, acesta fiind și motivul pentru care ne-am dorit să ne mutăm în Brașov. Am început să căutăm până când am ajuns la Mosaic Residence unde am primit răspunsuri la toate întrebările, am primit consiliere și am simțit că în sfârșit am găsit apartamentul ideal.

De ce am ales un apartament într-un bloc nou și nu vechi?

Ne-am dorit să fim primii locuitori, să miroasă totul a nou, să ne putem alege ușile, parchetul, gresia și faianța după bunul plac. Ni se părea mare bătaie de cap să mergem în magazine să ni le alegem, să le transportăm acasă și apoi să chemăm muncitori. Iar din auzite, știam că nu sunt chiar plăcute momentele pe șantier. Pentru noi a fost cea mai bună alegere, când totul a fost gata și am intrat prima dată în casă chiar înainte de Crăciun, am simțit că am ajuns acasă. Urma un nou an, un nou început. Dar gata cu momentele lacrimogene, să trecem mai departe!

Beneficii bloc nou

În funcție de perioada în care vă mutați și mai ales de dezvoltator, puteți beneficia de anumite oferte. De exemplu: parcarea inclusă în preț sau redusă/ un discount considerabil dacă plătiți integral sau puteți da un avans mic la antecontract. Noi am mers la aproape toți dezvoltatorii din Tractorul și Bartolomeu, apoi am mers acasă și am comparat toate ofertele. Într-un final, am avut de ales între un apartament în Bartolomeu cu 2 camere și birou, fără vedere și unul cu 2 camere, cu vedere spre munte, aproape de serviciu, de mall și centru. L-am ales pe cel din urmă și s-a adeverit a fi cea mai bună alegere.

Ca tips, la Mosaic Residence, unde ne-am ales noi apartamentul, am aflat că au avans de 5% la antecontract. Sinceră să fiu, eu nu am mai auzit să mai existe un alt dezvoltator în Brașov sau în alt oraș cu un avans atât de mic. Zic asta pentru că înainte să ne luăm apartament, am analizat și prețurile din alte orașe, când încă nu eram convinși că ne vom muta definitiv în Brașov.

Bloc nou sau vechi?

Am considerat că un apartament într-un bloc nou are un aer fresh și este ideal pentru un cuplu tânăr. Pentru noi contează mult să arate bine nu doar apartamentul, ci și scara blocului și cum este amenajat întregul complex. Pe lângă acest lucru, am considerat că într-un bloc nou, îți aduci mobila, iar de a doua zi te poți muta față de un bloc vechi unde cu siguranță nu mi-ar fi plăcut gresia sau vreo arcadă făcută în 2000 cu spoturi. Știți la ce mă refer, nu? Și cel mai important aspect este legat de buget. Chiar dacă alegeți să plătiți mai mult pe un apartament nou, costul va fi asemănător sau chiar mai mic față de cel în care alegeți să faceți modificări. Ce-i drept, ne-am ferit de șantier, însă noi am ales să ne facem singuri mobila de la 0. Vă voi povesti în următorul articol cum am reușit să o creăm.  

Sper să vă placă și să vă inspire povestea noastră. Mi-ar plăcea să știu că v-a ajutat acest articol în căutarea căsuței voastre ideale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 . All Rights Reserved. | Catch Vogue by Catch Themes